Jäktig fredag? Välj krämig kyckling med pasta

Krämig kyckling med pasta är en maträtt som lämpar väl för en upptagen fredagskväll när saker och ting behöver gå undan. Maträtten är såväl snabb som enkel. På detta är den även näringsrik och mättande. Ett plus är att den dessutom är ekonomisk. Just därför är den idealisk en fredag i slutet av månaden innan lönen!

Krämig kyckling med pasta

För två personer

150 g pasta

225 g kycklingfilé

1 msk matfett (smör eller rapsolja)

1/2 tsk salt

1/2 krm svartpeppar

1 dl lätt crème fraiche grillade grönsaker

50 g spenat (gärna babyspenat)

Gör såhär

Börja med att koka upp vatten med salt. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i en stekpanna med smör eller rapsolja. Stek i medelhög värme. Salta och peppra. När kycklingen väl är färdigstekt häller du över crème fraiche. Låt crème fraiche och kyckling koka ihop och rör om några varv. Låta koka i cirka 5 minuter.

Kolla pastan. När pastan är färdigkokt är det dags att lyfta över pastan ner i pannan. När det är gjort rör du om ganska kraftigt. Det sista du gör är att blanda ner spenaten. Pressa gärna i några droppar citron om du har en.

Smaklig måltid!

Kyckling är kanske det mest allsidiga köttet i köket i vår tid, som med lätthet korsar flera kulturella gränser. Med sin milda smak och enhetliga konsistens presenterar kyckling en “blank duk” som lämpar för en bred palett av smaker. Den är därför passande vid såväl kreativ matlagning som vid jäktande fredagskvällar.

Visste du?

  • Höns kan äta både växter och kött.
  • Med 25 miljarder höns i världen finns det fler av dem än någon annan fågelart. Något som motsvarar 3-4 höns per person på jorden.
  • Färgen på hönsägg avgörs av kycklingens ras och deras örons färg. Generellt sett lägger höns med röda öron bruna ägg medan höns med vita öron lägger vita ägg.